Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A lábbal hajtható bicikli minden gyerek álma

Vannak olyan vágyak, amik minden gyerkőc életében felbukkannak, és bizony a lábbal hajtható bicikli pontosan ebbe a kategóriába tartozik. Jóformán nincs is olyan lurkó, aki ne szeretne nyeregbe pattanni, élvezve az irányítás és hajtás örömét. A félősebb gyermekeknek is általában elég néhány pozitív tapasztalat, hogy megváltozzon a véleményük. Szóval ez az a járgány, ami nem maradhat ki a felhőtlenül boldog gyermekkorból.

A lábbal hajtható bicikli nemcsak a szórakoztatásban jó

Ugyan kevesen gondolnak bele, mi mindent adhat egy olyan végtelenül egyszerű program, mint a bringázás, mégis érdemes erre a kérdéskörre ráfókuszálni. Mint minden játék, úgy a hajtás is tanít, fejleszt. A szem-kéz koordináció, az egyensúlyérzék, a tájékozódási képesség folyamatosan alakul, mind kifinomultabbá válva. Bár nyilván nem ezért akkora élmény a pedálozás, de azért jó, ha tudod, hogy a lurkód a nyeregben ülve számtalan fejlődési szakaszon megy keresztül. Ezek a periódusok pedig, és főképp az eredményeik nemcsak az adott területen kamatoztathatóak, hanem az élet számos más aspektusában is.

A tanulásnak számtalan módja ismert, de valójában akkor a leghatékonyabb, ha öntudatlanul zajlik. A tekerés egyértelműen ide sorolható. Arról nem is beszélve, hogy a gyermekek életében mennyit jelentenek a közösen megélt pillanatok, az együtt eltöltött idő, a családi élmények. Ezek olyan talentumok, talizmánok és kincsek, amik felbecsülhetetlenek és pótolhatatlanok. A lábbal hajtható bicikli kikövezi és elegyengeti az utat a kétkerekű bringázás előtt. Azaz egy lépcsőfoknak is nevezhető, ami azonban jelentős magaslat a gyerkőcök mindennapjaiban. Hiszen hirtelen tágasabbá, bejárhatóbbá válik a világ. Ami felfedezésre, kalandozásra vár.

A lábbal hajtható bicikli gyakori szervizeltetést igényel?

Nem. Persze ennek feltétele a mindenkori, rendeltetés szerinti használat. Természetesen a kopóalkatrészeket érdemes időközönként leellenőrizni, de nagy általánosságban minimális karbantartási feladatok teljesítésével a pazar, hajtásra méltó állapot hosszútávon megőrizhető. A hosszú élettartam így maximálisan kiaknázható.

Keresés