Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A tanulóbicikli szélesre tárja a nagyvilágra nyíló ajtót

A tanulóbicikli izgalmas, mozgékony, kalandokkal teli korszakot hoz magával. Olyan periódust, amikor a távolság új értelmezést nyer. Ami eddig, sétálva vagy szaladva megközelíthetetlennek tűnt, az tekerve pillanatok alatt elérhetővé lép elő. Így hamarjában átalakul minden, fokozva ezzel a kíváncsiságot és a nyitottságot.

Mire tanít a tanulóbicikli?

A hajtás élménye több leckét is tartogat. Egyrészt számtalan készség, képesség fejlődik észrevétlenül, öntudatlanul. Az egyensúlyozás, a szem-kéz koordináció, a logikus gondolkodás formálódása épp annyira természetes, mint a tájékozódás kialakulása és finomodása. De persze a gyerekek nem ezekért a pozitívumokért élvezik annyira a bringázás örömét. A tekerés által nyert szabadság ízénél nincsen kívánatosabb számukra. A figyelem, a koncentráció és főleg a fókuszálás rengeteget változik, idővel az apró részletek is észrevehetővé válnak, azaz minél többet gyakorolnak a gyerkőcök, annál biztosabb kézben tarthatják a kormányt mind szó szerinti, mind átvitt értelemben.

A tanulás első fázisában érdemes olyan terepet választani, ami egyrészt fizikai akadályokat nem tartogat, azaz nem köves vagy sáros. A sima betonút a legjobb. Másrészt, ahol nincs forgalom. A bicikliutak eleinte nem a legideálisabbak, de az eldugott parkolók például abszolút megfelelőek. Amíg nem alakul ki a feltétlen bizalom, addig érdemes gyakorolni. Aztán, ha minden körülmény optimális, akkor a tanulóbicikli ténylegesen átgördülhet a pulzáló, forgalmas mindennapokba. Jöhetnek a városi séták, a bicikliutas családi kirándulások. Azok a közös élmények, amiknek az értéke felbecsülhetetlen. A futóbringa ráadásul nagyszerű átvezetésként szolgál a kétkerekű járgányra, amivel aztán ténylegesen üveggolyóvá zsugorodhat a glóbusz.

Mennyire bírja a tanulóbicikli a gyűrődést?

A minőségi kivitelek évekre szóló megbízhatóságról tesznek tanúbizonyságot. Nem egyszer egy ugyanazon járgány generációs modellként is feltűnik: testvérpárok maradéktalanul élvezhetik a benne rejtőző előnyöket. Nyilván a finom bánásmód nem elvetendő ötlet, de akkor sincs baj, ha ez nem mindig jön össze.

Tartalomhoz tartozó címkék: bababicikli tanulobicikli

Keresés