Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A tanulóbicikli nemcsak egyensúlyozásra tanít

A tanulóbicikli nem akármilyen izgalmakat ígér, és korántsem csak a nyeregbe pattanó gyerkőcöknek. Hiszen a szülők nagyjából a harmadik tekerés után rádöbbennek arra, hogy itt bizony fel kell kötni a nadrágot, mert új sebességbe kapcsolt a haladás.

A tanulóbicikli lerövidíti a távolságokat

A gyermekeknek euforikus érzés megtapasztalni, hogy a távolság nemcsak gyalogszerrel hagyható maguk mögött. Valójában igenis van arra mód, hogy a saját kezükbe vegyék az irányítást. Persze ehhez előbb el kell érniük az ideális testmagasságot, tehát nem a kor a lényeg. Ha a feltételek megfelelőek, akkor kezdődhet is a móka. Meg a száguldozás. Mert az, hogy a sebességhatárok betartása többnyire problémás, garantált. Szülőként a legjobb, ha biciklivel, rollerrel veszed üldözőbe a lurkódat, de a nyúlcipőt is felhúzhatod, ha úgy tartja kedved. Nyilván a biztonságos helyszín kiválasztása kulcsfontosságú, főleg eleinte. Amíg a nyeregben hegyező gyermek nem szerez kellő mennyiségű tapasztalatot és főként biztonságérzetet, addig a nyílt, ugyanakkor zárt terepek a legjobbak. Ahonnan esélytelen autók elé gördülni, és ahol természetesen a talaj milyensége is optimális. Aztán, ha eltelt egy kis idő, és a hajmeresztő mutatványok sem játszanak már, akkor jöhet az utcás kirándulás. A bicikliutak jó viszonyítási alapként szolgálhatnak, de ehhez elengedhetetlen, hogy a gyereked szófogadóan kövesse az utasításaidat, a testi épségének érdekében. A tanulóbicikli az egész családnak áldássá válhat, hiszen kitárulhat általa a világ. Hirtelen nemcsak gyaloglással vagy cipeléssel közelíthetitek meg a kiszemelt célpontokat. Arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcöd totális lefárasztása garantált. Ami nyugodt éjszakákkal vagy délutáni sziesztákkal ajándékozhat meg. Ennek mekkora az értéke? Felbecsülhetetlen.

A tanulóbicikli hány szezont szolgálhat ki?

A minőségi járgány nem szezonokra, hanem minimum évekre szól. De akár még örökölhető darabbá is válhat, amit a nagy tesók a kicsikre hagyományozhatnak. Ehhez nincsen másra szükség, mint rendeltetés szerinti használatra, időközönkénti karbantartásra és prémium választásra.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba bicikli tanulobicikli

Keresés