Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A tanulóbicikli a kalandorok jó barátja

A tanulóbicikli kinyitja a világ ajtaját, ami addig csukva várakozott. Gyalog, azaz sétálva vagy futva eljutni A-ból B-be ugyan nagy élmény, na de a lábbal hajtós bringa egy teljesen új dimenziót képvisel. Hirtelen belép a képbe a sebesség, a tájékozódás és a kalandozás. Ez a változás pedig az egész családra kihathat: négy sarkából kifordítva a megszokott mindennapokat.

A tanulóbicikli kezelése tanulást igényel?

Természetesen az első, bizonytalan mozdulatok kikerülhetetlenek. A gyerkőcöknek meg kell ismerkedniük a vadiúj járgányukkal, aztán ki kell tapasztalniuk a hajtás, kormányozás mikéntjeit. Eleinte könnyen előfordulhat, hogy nem arra megy a kéz, amerre a szem néz. De a koordináció szépen, lassan felépül, és a gyakorlás meghozza a gyümölcsét. A legjobb, ha tanulóterepnek olyan környéket választasz, ami csendes, forgalomtól mentes. Amíg a lurkód nem ül magabiztosan a nyeregben, addig felesleges túl sok plusz ingert bevetni. Épp elegendő, amit a biciklivel való ismerkedés kínál. Aztán ha már az alapvető dolgok gördülékenyen mennek, akkor tágíthatjátok a kört. Végül, amint a gyermeked megbízhatóan pedálozza a hajtányt, még hosszabb túrákra is elindulhattok.

Eleinte valószínűleg felesleges Neked is kerékpárra, rollerre pattannod, mert kell egy kis idő, míg a sebesség szele megérinti az ülésben feszítő kalandort. De a későbbiekben, ahogy fokozódik a magabiztossága, úgy érhet el gyalog egyre nehezebben követhető tempót. Úgyhogy ilyenkor már kifizetődő ötlet valamilyen járgány segítségét igénybe venned. De persze felhúzhatod a nyúlcipőt is, ha úgy tartja a kedved. Az biztos, hogy a tanulóbicikli felbukkanása új korszakot jelent, ahol mind nagyobb hangsúlyt kap a mozgás. Mégpedig családi szinten. Jöhetnek a hosszabb séták, kirándulások vagy akár a közös hajtások! De vigyázat, a gyerekeket többnyire nem érdeklik az olyan felnőttes kifogások, minthogy csöpög az eső vagy fúj a szél.

A tanulóbicikli lecserélés nélkül végigkísérheti gyerkőcödet?

Igen. Ha minőségi szerkezetre voksolsz, akkor biztos lehetsz a hosszú élettartamban. Nyilván ennek eléréséhez elengedhetetlen a rendeltetés szerinti használat.

Tartalomhoz tartozó címkék: tanuló futóbicikli tanulobicikli

Keresés