Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A tanuló futóbicikli kezelése pikkpakk elsajátítható

A tanuló futóbicikli irányítása nem nagy kunszt, de azért a nebulók tanítása türelmet és időt igényel. A legjobb, ha a szeánszhoz valamilyen kihaltabb terepet választasz, ahol egyrészt jó minőségű az út, tehát repedésektől kevésbé sújtott, és másrészt forgalommentes. Később úgyis jöhetnek a mindenféle ingerek, de eleinte célszerű csökkenteni a külső behatások számát. És akkor kezdődhet a hajtás!

Mennyi idő alatt szokható meg a tanuló futóbicikli?

Gyerekek esetében megszokásról nem igazán érdemes beszélni, a megszeretés sokkalta jobb kifejezés. Nagyjából az első másodperctől fogva adott a rajongás, és pont ez a fellelkesült állapot az, ami fogyhatatlan motivációs forrásként szolgál. Ha ez nem így lenne, akkor a gyerkőcöket úgy kellene csellel rávenni arra, hogy legyenek olyan kedvesek nyeregbe pattanni és megpróbálni hajtani. Ám erről az esetek 99,99%-ban szó sincsen. Még a félősebb, tartózkodóbb lurkók is hamar feloldódnak, ha látják és tapasztalják, hogy aggodalomra semmi ok.

Amúgy a tanulási szakasz rövidnek mondható, bár gyereke válogatja, hogy mennyi gyakorlásra van szükség. Az biztos, hogy a szem-kéz folyamatos fejlődésével egyre ügyesebbé, koncentráltabbá és tudatosabbá válnak a kontrolláló, irányító mozdulatok. Amikor pedig kialakul a biztonság és a magabiztosság kettősének alapállapota, akkor tágulhat a kör - jöhetnek a forgalmasabb utcák, parkok és hosszabb távú kirándulások!

A tanuló futóbicikli meddig kíséri a gyermekeket?

Addig míg elérkezettnek nem látszik a kétkerekű bringa bevezetése, megtanítása. Az, hogy ennek mikor jön el az ideje, szintén gyermekfüggő.

Tartalomhoz tartozó címkék: tanuló bicikli tanuló futóbicikli

Keresés