Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A lábbal hajtós bicikli több, mint egy hajtány

lábbal hajtós bicikli az a járgány, aminek hála végre kitárulhat a nagyvilág ajtaja. A sebesség értelmet nyerhet, a távolság leküzdhetővé válhat. Gyermeki szemmel ezek akkora kincsek, amiknek az értéke felbecsülhetetlen.

A lábbal hajtós bicikli egy szezonra szól?

Semmiképpen sem. A hajtás ezen formája több évre is talp alá valóul szolgálhat. Ami pedig a konkrét bringát illeti: a minőségi választás nem hónapokig tart. Még akkor sem, ha amúgy jócskán próbára van téve a szerkezet ellenállósága és helytálló képessége. Ezeket a bicikliket hajtásra találták ki, és arra, hogy bírják a strapát. Ami meg alapvetően kikerülhetetlen a zötykölődős utcákon és a kátyúkkal tarkított tereken.

A megbízhatóság ott kezdődik, ahol a bizonytalanságok véget érnek. A szerkezet milyensége árulkodó. A könnyű, ugyanakkor mégis masszív vázszerkezet kiváló alapként szolgál. Sokan úgy vélik, hogy minél nehezebb a járgány, annál jobb, annál biztosabb. Ám ez téves elgondolás. Egyrészt. ha bitang nehéz a hajtány, akkor a mozgatása is nehézkes, tehát a repedések feletti átemelgetés gyanúsan szülői feladatkörré válik. Egy sétán belül százszor ez kevéssé vicces forgatókönyv. Másrészt attól még, hogy valami tömegre súlyos, strapabírásban korántsem garantálható a maximális teljesítmény. Na többek között ezért jó ötlet a kg-ban keveset nyomó, ellenállásban az élen járó gépekre voksolni.

A lábbal hajtós bicikli másik lényeges tulajdonsága, ami megalapozhatja a gördülékeny használatot, a paraméterezhetőség. Ha a nyereg magassága, illetve a kormány-ülés távolság állítható, az egyet jelent a mindennapokban a kényelemmel. A komforttal együtt kart karba öltve jár a biztonság. Ha a gyerkőcöd jól érzi magát a bőrében és a nyergében, akkor eleve minden körülmény adott az örömteli kiránduláshoz és a balesetmentes közlekedéshez.

A lábbal hajtós bicikli generációkról generációkra szállhat?

Nem lehetetlen. Láttunk már ilyet. Természetesen ez többtényezős történet. Nem mindegy, hogy milyen állapotú a bringa, mennyire harcolódott le az esztendők során stb. Viszont ha a járgány teljesen rendben van, akkor simán örökölhető.

Keresés