Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A lábbal hajtós bicikli sarokig tárja a nagyvilágra nyíló ajtót

A lábbal hajtós bicikli szabadsággal és milliónyi élménnyel ajándékozhatja meg a nyeregbe pattanó lurkókat. Valamint a szülőket is, akik örömmel, na meg kellő fittséggel loholhatnak a megtáltosodott gyermekeik után. Ez az az életszakasz, ahol az izgalmak, kalandok igazán közelivé válnak, és amikortól fogva a családi kimozdulások ténylegesen közös programmá alakulhatnak át.

A lábbal hajtós bicikli koncentrálni, egyensúlyozni, figyelni tanít

Kétségtelen, hogy az egyik legkedveltebb szórakozás a kimozdulás. Amikor végre eljön a nyeregbe pattanás ideje, az bizony óriási szintugrás. Nemcsak a tempóban bekövetkező sebességváltásnak köszönhetően. A gyerkőcök figyelme koncentráltabbá, a koordinációja összeszedettebbé válik, természetesen szépen, fokozatosan. Ezek mellett pedig, az egyensúlyozási készség is nagymértékben fejlődik, mintegy előre lekövezve a bringázáshoz vezető utat.

A forgalom kiismerése, az utcai közlekedés szabályainak elsajátítása már ekkor, az első gurulásoknál fontos és kihagyhatatlan feladat. Így aztán a szabadság és száguldozás megélése közben a hasznos, később pláne értékesíthető tudásanyag is bővül, gyarapszik. Persze ebből a lurkók mit sem vesznek észre, lévén számukra kizárólag a hajtás létezik. Szülőként bizony nem egyszerű feladat nyomon követni az örömteli pedálozást, de azért nem is lehetetlen. A nyúlcipőn kívül, a kezdeti betanulás után jöhetnek a közös biciklizős vagy éppen rollerezős programok. Na, de milyen az ideális lábbal hajtós bicikli? Túl azon, hogy megannyi előnyt tartogat az alkalmazása, nagyon nem mellékes, hogy a konkrét konstrukció milyen jellemvonásokat testesít meg.

Fókuszban a lábbal hajtós bicikli vázszerkezete!

Első ránézésre talán nem is tűnik annyira lényegesnek, hogy a váz milyen anyagból készül, és mi jellemzi a kialakítását. Ám a gyakorlatból hamar kiderül, hogy ez az egyik legfontosabb tényező. Minél könnyebb a bringa, annál jobb. Hiszen ilyen módon a mozgatása könnyűvé, és akár gyermeki erővel is kivitelezhetővé válik. Ami a kátyúkkal és repedésekkel teli útszakaszokon  életmentő lehet. Így indulhat a „szárnyalás”!

Keresés