Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A lábbal hajtható bicikli szélesre tárja a lehetőségek tárházának ajtaját

Sokat hallani arról, és persze tapasztalható is, hogy a lábbal hajtható bicikli kikövezi az ösvényt a kétkerekű kerékpározásig. Vagyis, amikor eljön az idő és előkerül a „nagy” kerékpár, akkor az átállás nem okoz nehézséget, és pár bizonytalan próbálkozás után indulhat is az egy egész életre szóló tekergőzés.

De úgy mégis minek köszönheti a lábbal hajtható bicikli, hogy ilyen nagymértékű segítséget nyújt a gyerekeknek?

Nos minden a készségek, képességek fejlesztésével kezdődik. Ez persze nem tudatos folyamat, nem egy konkrét tanulási ciklus, ám épp azért, mert tudattalanul zajlik, roppantul hatásos. A mozgáskoordináció fejlődése egyetlen módon következhet be, mozgással. Vagyis, amikor a lurkók felpattannak a nyeregre, és a lendülettől, no meg a lelkesedéstől hajtva gurulnak előre, közben fokozott munkára késztetik a különböző agyi központjaikat. A koordináció számtalan téren finomodik, ahogy a mozdulatok is egyre céltudatosabbá, ügyesebbé válnak. Idővel az egyensúlyozás sem okoz nehézséget, és éppen ez a kulcsmomentum, ami elvezetheti a gyerekeket a gond nélküli biciklizéshez, a későbbiekben.

A lábbal hajtható bicikli a félelmek legyőzésében is félelmetesen jó

A legnagyobb gátszakadás akkor következik be, amikor a gyerekek elveszítik a félelemérzetüket. Amikor már nem ijesztő számukra a közlekedés, a sebesség, ugyanakkor jól kontrollálhatónak tartják a helyzeteket. A félelem csak leblokkoló, megbénító erő lehet, ami egyetlen helyzetben sem nyújt produktív segítséget. Viszont a felszabadultságnál jobb „dobbantó” nem létezik, és nemcsak a bringázás megtanulásánál, hanem az élet számos pontján.

Keresés