Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A futókerékpár nyomában boldogság jár

A futókerékpár betoppanása vagy inkább begurulása igazi korszakváltozást hoz magával. A gyerekek hirtelen minden tekintetben nyeregben érzik magukat, de persze még bőven akad, amit tanulniuk. Készségek-képességek szintjén villámgyorsan fejlődnek, természetesen észrevétlenül, miközben a tájékozódásuk, kommunikációjuk is finomodik. Arról nem is beszélve, hogy az egykor olyan nehezen leküzdött kilométerek akadályokból felfedezésre váró kihívásokká nemesülnek.

A futókerékpár egy szezonra szól?

A legkevésbé sem. Még akkor sem, ha a járgány extra kiképzésben részesül. A minőségi modellek nem egy szezonra szólnak, de nem is egy esztendőre. Számtalan példa tanúskodik arról, hogy generációs járgányokként is helytállnak, azaz a testvérek stafétaként adhatják át egymásnak a stramm bringát. Természetesen ahhoz, hogy a szerkezet bírja a strapát, nem árt a kíméletes bánásmód, de ez nem jelent egyet a hímes tojás effektussal. Pusztán a rendeltetés szerinti alkalmazásra utal. Na, de miről ismerhető fel a megbízható alternatíva? Ez itt a kérdés, és talán erre a legnehezebb válaszolni. Laikusként. De íme, a szakszerű feleletek!

Minél könnyebb a váz, annál egyszerűbb a cipelés. Mert bár maga az elgondolás kedves, hogy a gyerkőcök úgyis végigtekerik a sétát, kimozdulást, de azért ez sokszor mégsem így végződik. Mert elfáradnak, vagy kicsit behisztiznek. Nem mindegy tehát, hogy az utolsó kilométereken hány kilós pakkal kell számolni. A göröngyös útszakaszok leküzdése is sokkalta egyszerűbb, ha a váz emelgetése nem jelent kihívást, még a lurkóknak sem. Mert mondhatnánk, hogy a legjobb olyan helyen hasítani, ahol sima a terep, na de ilyet még a belvárosban sem nagyon találni. A kátyúk kikerülhetetlenek. A futókerékpár ezen kívül annál ideálisabb, minél több ponton paraméterezhető. Így a fizikai tulajdonságok szó szerint testre, azaz gyerkőcre szabhatóak.

A futókerékpár kinézete is számít?

Még jó, hogy igen. Ezt a gyártók is pontosan tudják. Így aztán nem adják a gyermeki szemmel nézve tökéletesnél alább. Élénk színek, vidám kisugárzás - ez a legkevesebb, ami egy igazán vagány, menő járgány mellé jár.

Tartalomhoz tartozó címkék: bababicikli futókerékpár

Keresés