Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan csald ki a friss levegőre a gyerkőcödet?

A digitalizáció korát éljük, amikor is a gyerekek előszeretettel töltenek időt az okos kütyüik társaságában. Ezzel persze alapvetően nem lenne semmi gond, ha ez nem menne a kinti játék rovására. A szülőkkel, tesókkal, pajtásokkal való közös élmények átélését, a sok-sok mókát, nevetést, egy virtuális elfoglaltság sem pótolhatja. Felelősségteljes szülőként érdemes a megelőzésre helyezned a hangsúlyt, és arra ösztönöznöd a csemetédet, hogy kimenjen a friss levegőre, például egy Chipmunk futóbiciklivel.

Irány az udvar vagy a közeli játszótér!

A gyerekek kiskorban könnyebben rávehetők arra, hogy az udvaron játszanak. Ilyenkor elég egy medence, egy homokozó vagy egy futóbicikli, hogy kedvet kapjanak a kint léthez. Főleg, ha esetleg nem egyedül mókázhatnak, hanem van társaságuk is, például a tesóik, pajtásaik, osztálytársaik. Persze nemcsak az udvarig terjed a kinti világ, bátran fel lehet kerekedni velük hosszabb sétákra, kirándulásokra is. Esetleg egy természetközeli helyen történő piknikezés is jó ötlet lehet. A lényeg, hogy ne menjünk velük túl nagy távra.

Kikapcsolódás anyával, apával

A gyerekek esetében nagy jelentősége van annak, hogy mit látnak otthon a szüleiktől. Ha felnőttként mi nem mutatunk jó példát nekik, akkor hiába is hajtogatjuk, hogy menjenek ki játszani, a mintát követve, ők is inkább benti elfoglaltságokkal fogják elütni el az idejüket. Amikor tehát tehetjük, akkor mi is menjünk ki, és legyünk velük, amikor játszanak, szaladgálnak vagy futóbicikliznek. Egyrészt így testközelből is felügyelhetünk rájuk, másrészt pedig részesei lehetünk az élményeiknek, miközben példát is mutatunk.

Amikor csak a Chipmunk futóbicikli segíthet

Amikor a gyerkőc nagyobbacska lesz, akkor a saját akarata is felerősödik. Ilyenkor előfordulhat, hogy hiába a szép szó vagy a példamutató szülői magatartás, a csemete makacsságától vezérelve, inkább a négy fal között marad. Ilyenkor segíthetnek az érdekes, színes játékok, például a Chipmunk futóbicikli, ami arra teremtetett, hogy örömtelivé varázsolja a kint létet a kicsiknek.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba bicikli futóbicikli

Keresés