Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A tanulóbicikli kezelése pikkpakk megtanulható

A tanulóbicikli irányításának, hajtásának elsajátítása sokakban félelmet kelt. Vajon mennyire bonyolult feladat. Nehézséget jelent, vagy könnyedén megoldható? A gyerkőcök hogyan fogadják ezt az egészet? Engedik magukat irányítani vagy fékezhetetlenül kiszabadulnak a kontroll alól? 

A tanulóbicikli navigálása nem nagy kunszt

A fenti kérdések teljesen érthetőek, különösen aggódó, szülői szemmel. Viszont a többsége alaptalan. A hajtány irányításának megtanulása egyáltalán nem lehetetlen vagy nehézkes. A gyerekek zsigerből tudják mit, hogyan csináljanak, főleg hogy saját bőrükön tapasztalhatják meg, mi történik akkor, ha nem reagálnak kellően gyorsan a külső tényezőkre. De semmi vész, néhány borulás még nem a vég, sőt. Tulajdonképpen a kezdet. Amikor a kezdeti lámpalázat felváltja a lelkes tanulni akarás, akkor onnantól fogva fénysebességre kapcsol a folyamat. Természetesen az roppantul lényeges, hogy a gyermeked hallgasson Rád, figyeljen a jelzéseidre és teljesítse a kéréseidet. Ha útközben az állj elhangzik, akkor ott nincsen apelláta. Ha ez rendben van, akkor a bizalmi kötelék gondoskodik a problémamentes közlekedésről.

Nyilván kár lenne tagadni, hogy a gyakorlás teszi a mestert. Minél több a közös kikapcsolódás, séta vagy kirándulás, annál fejlettebbé válnak a képességek, készségek. Ennek nincs más útja: a fejlődés csak ismétléssel valósítható meg. Az egészben az a legjobb, hogy mindez alapvetően a háttérben történik, teljesen öntudatlanul, hiszen előtérben a lelkesedés, boldogság, öröm, izgatottság érzései szerepelnek. A tanulóbicikli milyensége, fizikai értelemben szintén mérvadó. A könnyen hordozható, mégis ellenálló váz az alap, amire a többi alkatrész épülhet. A széles körű paraméterezhetőség pedig lehetővé teszi a maximálisan kényelmes körülmények megteremtését. Amik ha adottak, akkor a gyermeki elégedettség borítékolható.

A tanulóbicikli hajtása biztonságos?

Igen. Figyelmet igényel, ahogy azt már fentebb ecseteltük. De egyébként semmiféle kockázatot nem jelent. Mit nyerhet általa a gyermek? Felejthetetlen emlékeket, élményeket és pozitív tapasztalatokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli tanulobicikli

Keresés