Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A megfelelő tanulobicikli kiválasztása egy fontos feladat

A megfelelő tanulobicikli kiválasztása egy fontos feladat

A tanulobicikli használata már egészen kis kortól fogva javasolt. A gyerkőcök ugyanis minél előbb tanulják meg a bringán való egyensúlyozást, annál könnyebben fognak áttérni a hagyományos gyerek kerékpárokra.

 

A negatív élmények elijesztik a gyerekeket a bringázástól

Minden szülő azt szeretné, hogy amikor a lurkó eléri a megfelelő kort, akkor könnyedén fel tudjon pattanni a gyerek kerékpárra, és bátran mozgásba lendítse a járgányt. Ez azonban nem mindig valósul meg, a gyerekeket ugyanis sokszor megrémíti a nagyobb, láthatóan bonyolultabb és érezhetően nehezebb vázszerkezet. Nem csoda hát, ha úgy érzik, hogy a bringa irányítja őket, nem pedig ők a bringát.

Ha a gyerekekben felhalmozódnak a kerékpározással kapcsolatos negatív érzések, akkor könnyen meglehet, hogy hosszas unszolás ellenére sem akarnak majd felülni a kétkerekűre. Sőt, ez a dolog odáig is fajulhat, hogy még felnőtt korban is lemondanak a tekerés élményéről csak azért, mert gyerekkorban elszenvedtek néhány igen kellemetlen élményt.

Van megoldás: a tanulóbicikli csodát tesz

Szerencsére van megoldás a problémára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik egy megfelelő kialakítással rendelkező tanulóbiciklin gyakorolnak, ők a későbbiek során szinte észrevétlenül szoknak át a nagy gyerek kerékpárokra. Ennek egyszerűen az a magyarázata, hogy ha már 2-3 éves korban szert tesznek az egyensúlyérzékre, akkor sokkal magabiztosabban fogják használni a kétkerekű járgányokat.

A tanulóbicikli lényegében egy pedál nélküli, kisméretű bringa, ami a kicsik igényei szerint lett kifejlesztve. A speciális kialakításának köszönhetően a lurkók könnyen tudják irányítani, és az ülés, valamint a markolat fogása is kényelmes számukra. Mivel a lábukat bármikor letehetik haladás közben, ezért mindig biztonságban érzik magukat, és teljesen biztosak lehetnek benne, hogy ők irányítanak. Persze tanulóbicikli és tanulóbicikli között is van különbség, éppen ezért érdemes alaposan utánajárni, hogy melyik márka mit tud ígérni, és azt be is tudja-e tartani.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli tanulobicikli

Keresés