Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Itt a tavasz, hurrá lehet futóbiciklizni!

A tavaszi természetébredés nagy vízválasztó, hiszen a már-már végtelennek tűnő bent lét után, végre ki lehet menni és örülni a jó időnek. Ilyenkor elő lehet venni a futóbiciklit is a többi kinti játékkal együtt, hogy aztán a család apraja-nagyja tegyen egy kiadós szabadtéri sétát. Esetleg kitelepüljön kicsit a ház melletti területre napfürdőzni, mókázni, beszélgetni.

Ha süt a Nap, akkor a gyerkőcöknek kint a helye!

A mai digitalizált világban sajnos egyre nehezebb rászoktatni a gyerekeket arra, hogy a szabadidejük nagy részét ne számítógépezéssel töltsék. Utólag már nehezebb orvosolni a problémát, éppen ezért jobb, ha a szülők inkább a megelőzésre helyezik a hangsúlyt és arra törekszenek, hogy minél több szabadtéri családi programot szervezzenek. Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni, az is tökéletes, ha anya, apa felkapja a futóbiciklit és kimennek sétálni, játszani egyet a közeli parkba vagy játszótérre.

A biztonság mindenek felett áll

A vidám játszás, a nevetéssel tarkított mókázás létszükséglet a gyerekeknek. Ugyanakkor a szülők felelőssége, hogy odafigyeljenek a csemetéikre és mindent elkövessenek annak érdekében, hogy ne essen a kicsiknek baja. Érdemes egy forgalomtól távol eső helyet választani, ahol a kicsik nem tudnak akaratuk ellenére kigurulni a futóbiciklijükkel az útra, illetve a védőeszközök (például a biciklis bukósisak) használata is javasolt.

A futóbiciklizés nem feladat, hanem móka

Sok szülő azért választ a gyermekének futóbiciklit, mert a pedál nélküli bringákat az egészen kicsi gyerkőcök is biztonságosan tudják használni. Miközben hajtják magukat a lábaikkal, megtanulják az irányításuk alatt tartani a járgányukat és hozzászoknak az egyensúlyuk megtartásához is. Ugyanakkor arra is fontos ügyelni, hogy a tanulás ne feladat legyen számukra, hanem 100%-ban játék. Ezt biztosítják a Chipmunk futóbiciklik, amiknek már a látványa is azonnal elnyeri a kicsik tetszését. Ami pedig a használatukat illeti, mi úgy gondoljuk, sokat elárul az, hogy a lurkók estig tudnák hajtani a járgányukat.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli futóbicikli gyerekeknek

Keresés