Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan válaszd ki gyermeked számára a megfelelő futóbiciklit?

Hogyan válaszd ki gyermeked számára a megfelelő futóbiciklit?

Sokak számára jelent problémát az első futóbicikli kiválasztása, amit nem csodálunk, hiszen annyi mindent kell figyelni, hogy jó döntést lehessen hozni. Nézd meg, hogy mire érdemes figyelni és mit felejtenek el sokan megvizsgálni!

Sokan aggódnak gyermekük biztonsága és egészsége miatt. Ez így van rendjén, hiszen nincs is annál fontosabb, hogy gyermekünknek mindent megpróbáljunk megadni, ami tőlünk telik. Ezért összeszedtük, hogy mik a legfontosabb tényezők egy futóbicikli kiválasztásakor, hogy gyermeked felhőtlenül élvezhesse a szabadban töltött időt.

Megfelelő méret

Az átlagos futóbicikliknél gyakran előfordul, hogy az ülés nagyon hátranyúlik, valamint a váz egyenes kialakítása miatt nem használható a futóbicikli kis korban. Pedig pont ebben az időszakban lenne a legfontosabb, hogy gyermekünk lábai erősödjenek és egyensúlyérzéke rohamosan fejlődhessen. Nem érdemes tehát megspórolni azt a pár ezer forintot, amiért gyermekünk csak fél évvel később fejlesztheti önmagát. Konklúzió: Olyan futóbiciklit válasszunk, amelynek ülését egészen a hátsó kerék magasságáig le lehet engedni és később szinte a kormány magasságáig fel lehet emelni. Így több éven keresztül használhatja a kiválasztott futókerékpárt, ezért később kell nagyobb méretű kerékpárra váltani.

Súly

A futókerékpár súlya két tényező miatt is nagyon fontos. Az egyik, hogy egy nehezebb kerékpárral (3,5-4,5 kg) hosszadalmasabb ráérezni gyermekünknek a megfelelő egyensúlyra, ezáltal kezdetekben kevesebb sikerélmény érheti. A másik fontos tényező, hogyha gyermekünk megunja a futóbringázást vagy olyan területre érünk, ahol nem szeretnénk, hogy menjen, akkor a szülőknek kell cipelni a futóbiciklit. Ilyenkor viszont minden gramm számít, ezért érdemes 3 kg alatti futóbringákat keresni. Konklúzió: Válassz könnyű futóbringát, hogy a gyerekednek ne a futókerékpár súlyával kelljen foglalkoznia, hanem a szabadban töltött idő élvezetével. Neked pedig ne okozzon problémát, ha hosszabb időn keresztül kell néha cipelned.

Használt anyagok

Szerintünk nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos az anyagok minősége egy futóbiciklin vagy bármely játékon, amelyhez gyermekünk hozzányúl. Sokszor hallani, hogy különböző játékokat visszahívnak, mert egészségre ártalmas anyagokat tartalmaznak. Ezért nagyon fontos arra figyelni, hogy a megvásárolt futóbicikli markolata, festése, kerekei, ülése bőrbarát anyagokból legyenek és semmiképpen sem érdemes megkockáztatni egy esetlegesen nagyon olcsó kerékpár beszerzését, ha nem vagyunk teljesen biztosak megbízhatóságában. Ilyenkor sok esetben az alacsony ár nem érhető el az alkatrészek minőségének rontása nélkül, ezért erre kifejezetten figyeljünk. Konklúzió: Csak megfelelő engedélyekkel rendelkező futóbiciklit vásároljunk és ne hagyjuk, hogy 5-10 ezer forint megspórolása érdekében olyan kerékpárt válasszunk, amely gyermekünk egészségére káros lehet.

Nézd meg ITT, hogy a Chipmunk futóbiciklik tervezésekor mire figyeltünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli kiválasztása

Keresés