Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mire figyeltünk futókerékpárjaink tervezésekor?

Mire figyeltünk futókerékpárjaink tervezésekor?

Futókerékpárjaink tervezésekor az volt a cél, hogy a gyerekek és szülők minden igényét kielégítsük. Így születtek meg a Chipmunk futóbiciklik, amik igazán kiemelkednek a többi futóbicikli közül.

Mielőtt bármilyen gondolat kialakulhatott volna a fejünkben a hibátlan futóbicikliről, megkérdeztünk sok-sok szülőt arról, hogy milyennek képzelik el a számukra és gyermekük számára legmegfelelőbb futókerékpárt. A sok választ összegyűjtve pedig 3 dolgot tudtunk igazán kiemelni, a súlyt, a dizájnt és a biztonságot. Nézzük is meg, hogyan is próbáltuk megvalósítani ezt a három elvárást.

Hogyan értük el az alacsony súlyt?

Az alacsony súly érdekében (mindösszesen 2,6 kg) a vázat magnéziumból készítettük el, amelyet FeatherLight váznak neveztünk el, mivel első fogásra olyan könnyű, hogy sokan el sem hiszik. Az alacsony összsúly kifejezetten előnyös a gyermekek számára, mivel hihetetlen gyorsan ráéreznek vele a futóbringázás élményére. A szülőknek sem utolsó dolog, mivel nagyon könnyű kézbe fogni és vinni a futóbiciklit, ha gyermekünk megunná a futókerékpározást.

Úgy gondoltuk, hogy nem elég a könnyű váz, ezért tovább mentünk. Az 5 küllős kerekeket extra könnyű PremiumHub rendszerrel láttuk, amely amellett, hogy könnyű, nagyon megbízható és biztonságos suhanást tesz lehetővé a gyerekek számára. 

Az első villa és kormány esetében sem szerettünk volna plusz súllyal számolni, ezért ezeket alumíniumból készítettük. A kormányfej viszont acélből készült, mivel ez kapja az egyik legnagyobb terhelést, így még strapabíróbbak a Chipmunk futóbringák.

Miért fontos a megfelelő dizájn?

Első ránézésre mindenki láthatja, hogy a Chipmunk futóbiciklik vázai nagyon mélyen hajlítottak. Erre a design elemre, azért volt szükség, mert sok szülőnek szívfájdalma az, hogy nem talál gyermekének elég alacsony futóbringát. Ezzel a vázzal pedig meg szerettük volna oldani ezt a problémát. Az ülést egészen a hátsó kerék magasságáig le lehet engedni, amely miatt tényleg a legkisebbek is kényelmesen tudják használni a futóbringát és biztonságosan le fog érni a lábuk róla. Emellett a másik végletre is figyeltünk, hogy az ülés megfelelő magasságig felemelhető legyen, így akár középsősök vagy nagycsoportosok is használhatják ezt a futóbringát.

A másik dizájnelem még szembetűnőbb az előzőnél. Ez pedig a színek kiválasztása, amely során két dologra figyeltünk. Az egyik, hogy gyönyörű színekben pompázzanak futókerékpárjaink, így téve igazán egyedivé őket. A másik fontos kritérium a színek kiválasztásánal a láthatóság volt, hogy minél messzebbről megláthassuk gyermekünket.

Mitől lesz biztonságos egy futóbicikli?

Az első dolog, ami sokak számára nem észrevehető, ezért gyakran elsiklanak felette, a felhasznált anyagok minősége. Számunkra kifejezetten fontos volt, hogy minden futókerékpárunk megkapja a megfelelő engedélyeket. Erre érdemes figyelni más futóbiciklik kiválasztásakor, nehogy belefussunk egy olcsóbb darabba, ami gyermekünk egészségére káros lehet. Természetesen ez nem extra, hanem kötelező elvárás. Nézzük meg tehát, hogy mi még a különbség.

A váz alján elhelyeztünk egy ki- és bekapcsolható kormányzárat, amellyel az első megtett méterek sokkal biztonságosabbá tehetők. Ezzel megakadályozható a kormány erős elcsavarodása, amellyel sok kezdeti esés megelőzhető. Egy biztonsági elem a kormány közepén látható fel és levehető szivacsos bevonat. Így gyakorlatilag a kormány semmilyen sérülést nem tud okozni, mivel a puha szivacsréteg megvédi gyermekünket. 

A kormány legvégét sem hagytuk magára, ezért csúszásmentes markolatokkal vontunk be őket. Így vizes körülmények (kerti locsolás közben, esőben, tócsák átszelése után) között is sokkal biztonságosabb fogást tudunk biztosítani.

Nézd meg ITT futókerékpárjainkat, ha számodra is fontos a praktikum, a design és biztonságos közlekedés.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli kiválasztása

Keresés