Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A csemete hány éves kortól használhat futóbiciklit?

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a szülők körében, hogy a futóbicikli hány éves kortól ajánlott? Persze érthető a kíváncsiság, hiszen senki sem szeretné, ha baja esne a csemetéjének, főleg nem abból az okból, hogy felnőttként nem voltak elég körültekintőek a megfelelő járgány beszerzésekor.

Talán meglepő lehet, de a válasz elősorban attól függ, hogy milyen bringáról van szó?

Futóbicikli és futóbicikli között is van különbség

Sok szülő nem is gondolja, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen járgányról van szó, amikor felmerül bennük a kérdés, hogy a futóbicikli hány éves kortól ajánlott? Vannak az úgy nevezett hagyományos változatok, amik esetén indokolt lehet választ keresni a kérdésre, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen méret kerül kiválasztásra a sok közül. A gyerekek a korukból, illetve egyéni adottságaikból kifolyólag más-más testméretekkel (például külső vagy belső lábhossz) rendelkeznek, amik sok esetben befolyásolják, hogy milyen bicikli kerüljön kiválasztásra.

Ezek hátránya, hogy ahogy a csemete nő, márpedig meglehetősen hamar nő, úgy indokolttá válik egy nagyobb méretű járgány beszerzése. Ez azonban nem feltétlenül van így. A Chipmunk futóbiciklik esetében például csak egy univerzális méret létezik. Ez úgy lehetséges, hogy a professzionális tervezésnek, kivitelezésnek köszönhetően széles tartományban állítható az ülés, ami azt jelenti, hogy az egészen pici gyerkőcök ugyanolyan biztonságosan tudják használni, mint a nagyobb társaik.

A Chipmunk futóbicikli hány éves kortól ajánlott?

Amennyiben tehát az a kérdés, hogy a Chipmunk futóbicikli hány éves kortól ajánlott, akkor a válasz az, hogy már 1,5 éves kortól. Az ülés ugyanis egészen alacsonyan is kényelmes a lurkók számára, akik bármikor letehetik a lábukat, ha szükségét érzik a lassításnak vagy a lefékezésnek, megállásnak. Az innovatív konstrukció egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell újat venni, amikor a gyerkőc elkezd nőni, elég csak az ülést átállítani egy magasabb fokozatba és máris folytatódhat az örömteli móka.

Keresés