Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Melyik a legjobb baba bicikli?

A baba bicikli nagy népszerűségnek örvend a kisgyermekes családok körében, ami nyilvánvalóan nem lehet véletlen. Ugyanúgy, ahogy mi felnőttek, a csemeték is szívesen pattannak fel a saját járgányukra, hogy aztán elérjék a kiszemelt célpontjukat, és közben jól érezzék magukat.

Már a babák méretére, igényeire szabott változatok is elérhetők, amik lehetővé teszik számukra a biztonságos, ugyanakkor kényelmes és örömteli kerekezést.

Összecsukható tricikli helyett futóbicikli

A baba bicikli hallatán sokan egyből az összecsukható triciklire, azaz a háromkerekű, pedállal hajtható járgányokra asszociálnak. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy sokáig valóban csak ez az egyetlen termék létezett a piacon, amit már az egészen kicsik is tudtak használni. Ma már azonban ez nem igaz, ugyanis a pedál nélküli, lábbal hajtható ún. futóbiciklik is megvásárolhatók. Miért érdemes inkább ezek mellett dönteni a tricikli helyett?

Nos, mint tudjuk, a triciklinek három kereke van, ami azt jelenti, hogy a picik nem érzik annak szükségét, hogy egyensúlyban tartsák magukat, a kerekek ugyanis elvégzik helyettük ezt a feladatot. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, de amikor nagyobb korukban majd át szeretnének ülni a nagy gyerek biciklijükre, akkor könnyen meglehet, hogy nehéznek érzik az átszokást, hiszen ott már önerőből is á kell érezniük a súlyeloszlás kényes egyensúlyára.

A futóbiciklik használata tanulás, gyakorlás szempontjából sokkal előnyösebb, ugyanis a csemeték már egészen pici korukban megtapasztalják az egyensúlyozás élményét. Természetesen maximális biztonságban, hiszen a lábukat bármikor letehetik a talajra, ezt a speciális LowFrame kialakítás garantálja.

Hány hónapos kortól ajánlott?

A futóbringa típusú baba bicikli már 18 hónapos, azaz másfél éves kortól használható. Ebben a korban már rendszerint kialakul a kicsikben a vágy arra, hogy a járgányukkal körözzenek, a professzionális alkatrészeknek, megoldásoknak köszönhetően pedig erre tökéletes lehetőség nyílik a modern kialakítású Chipmunk futóbiciklik által.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba bicikli tanulobicikli

Keresés