Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A tanulóbicikli ezernyi örömteli élmény védnöke lehet

A tanulóbicikli kicsit olyan, mint egy dobbantó. Ha minden körülmény stimmel, akkor hatalmas ugrással zárulhat a próbálkozás, és jöhet a következő kétkerekű kihívás. Azonban ahhoz, hogy a gurulás szívderítő élménnyé váljon, nagyon lényegesek az optimális feltételek. Ezek között pedig, az élen szerepel a megfelelő járgány, ami a jövőbeni tekerések megalapozója.

Mire tanít a tanulóbicikli?

Könnyedén és egyszerűen, pár szavas válasszal le lehetne tudni ezt a kérdést: mire, mire, természetesen biciklizésre. De azért ez olyasfajta kérdés, ami bővebb kifejtést érdemel. Minden új készség elsajátítása időt és főleg türelmet igényel. Ha ez egy olyan tanulási folyamat, amiben tanító és tanított együtt vesznek részt, akkor a türelemnek is óriási jelentősége van. A türelmetlenül, hevesen előadott szónoklatok és gyakorlati bemutatók legfeljebb csak dacot és ellenérzések tömkelegét válthatják ki a gyermekből. Ezért aztán ezzel a módszerrel nem érdemes élni. A rávezetés, na meg a pozitív érzésekre való koncentráció, azonban kiváló stratégia. A biciklizés megtanulásában tulajdonképpen az egyensúlyozás képességének kifejlesztése az elsődleges cél. Ha ez sikerül, akkor onnantól fogva már semmi sem jelenthet akadályt. Miközben az egyensúlyérzék finomodik, a test mozdulatainak összehangolása is automatikusan végbemegy. Vagyis az agy ezerrel dolgozik azon, hogy új idegi áramköröket alakítson ki. Mi kell ahhoz, hogy ezek az idegi pályák ténylegesen bevésődjenek? Gyakorlás. Az ismétlés a tudás anyja, tartja a régi bölcs mondás, és ez tényleg igaz. A tanulóbicikli rendszeres használatával könnyedén elsajátíthatóak azok a készségek, amik később elengedhetetlenek a tekeréshez.

Milyen típusú modellre érdemes voksolnod?

Mivel a gyermeked lelkesedése és öröme sokat nyom a latba - hiszen boldogsággal telt szívvel minden tevékenység megnemesül, így olyan modellt ildomos kiszemelned, ami a lurkódnak is tetszik. Szerencsére mind kinézet, mind felszereltség szempontjából széles skálán mozog a tanulóbicikli kínálat. Ha hallgatsz a gyermeked ízlésére és egy neki tetsző csúcsbringával ajándékozod meg, akkor a biciklizni tanulás sikere nem maradhat el.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba bicikli tanulobicikli

Keresés