Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A futókerékpár rátok vár

A futókerékpár felejthetetlen élményekkel ajándékozhat meg: titeket. Igen, nemcsak a nyeregben, mint trónuson büszkén ücsörgő lurkódat, hanem Téged és az egész családot. Mindenki kiveheti a részét a mókából, a kirándulásból és a boldog pillanatokból. Senkinek sem kell otthon maradnia, és ha idáig a gyaloglás jelentette a közös kimozdulási formát, akkor következhet a sebességváltás!

Hány éves kortól ajánlható a futókerékpár?

Másfél esztendős gyerkőc, ha a testmagassága stimmel, biztonsággal nyeregbe pattanhat anélkül, hogy veszélyeztetné önmagát vagy a környezetét. Ez az eufória egészen 4 éves korig élvezhető, a maga teljességében. Aztán jöhet a hagyományos kétkerekű bringa, ami újabb távlatokat nyithat meg előttetek. Amire terepszemle alkalmával érdemes odafigyelni, az a forgalom és a talaj milyensége. Kezdetben nem túl jó ötlet a gidres-gödrös utakat „taposni”, mert a borulás veszélye fennállhat. Márpedig eleinte különösen nagy jelentősége van a pozitív megerősítésnek.

A legjobb olyan helyszínre voksolni, ami az autós forgalomtól teljesen elzárt. Így elkerülhetőek a balesetveszélyes szituációk. Aztán, ha már a kellő gyakorlat, tapasztalat adott, akkor tágítható a kör. A kiépített bicikliutak például kifejezetten jó alternatívák, főleg ha csapatosan indultok neki a felfedezésnek, és a gyerkőcöd ismeri az alapvető közlekedési szabályokat. Persze bármelyik utcaszakasz vagy tér is megfelelő célpont, ahol kihasználhatóak a járgány előnyei.

Mennyit bír egy minőségi futókerékpár?

Sokat. Nem szezonokat, hanem éveket. Sőt, örökölhető bringává is válhat. Rendeltetés szerinti használat, időközönkénti karbantartás függvényében.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli futókerékpár

Keresés