Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A futóbicikli kiszélesíti a világot

A futóbicikli kiszélesíti a világot

A futóbicikli a nagy kalandok előmozdítója. A világ határai hirtelen kitágulnak, és ahogy az lenni szokott, a gyermek azonnal határátlépővé kíván válni, amint megérzi ennek az eshetőségnek az izgalmát. Szülőként ezek azok a momentumok, amikor sem a teli tüdőből kiabálás, sem a bősz mutogatás nem segít: csupán a futás az egyetlen utolérési technika. Aztán idővel persze a normális kerékvágásban halad mindenki tovább előre: te mutatva, gyerkőcöd követve az utat.

Mire tanítja a lurkókat a futóbicikli?

A különböző tapasztalatok a legjobb mesterek. Ahhoz, hogy a biciklizés a későbbiekben semmiféle problémát ne jelentsen, nélkülözhetetlen az egyensúlyérzék, a tájékozódás fejlesztése. Ezek olyan képességek, amik erővel aligha motiválhatóak, viszont lelkes cselekvés közben, azaz inspiratív állapotban maguktól fejlődnek. A futóbiciklizés pontosan ilyen létállapot. A gyermek elfeledkezik arról, amire az előző pillanatban gondolt. Csak a célra figyel és a haladás okozta örömre. A sebesség végre érzékelhetővé válik, és a távolság hirtelen elérhetőnek, megfoghatónak tűnik. Nyilván ezeket az átéléseket a gyereked nem fogja szavakba önteni, de egy teli torokból felzengő „juhé” mindennél többet elárul. Ahhoz, hogy ez az élvezetes tanulási folyamat ne akadjon el, lényeges, hogy milyen járgányra voksolsz. A tulajdonságok nagymértékben meghatározzák az adott modell megfelelőségét, élettartamát és egyáltalán a helytállóságát. A gyermekek szeretnek ragaszkodni azokhoz a tárgyakhoz, eszközökhöz, amiket a magukénak vélnek. Sok felnőtt is hasonlóképpen van ezzel. Miután a ragaszkodás erőteljes, így a váltás több mint nehézkes. A futóbicikli könnyedén átadhatja a helyét a kétkerekű bringának, hiszen ez egy felfelé mozgó átalakulás. De a megszeretett hajtányt lecserélni egy hasonlóra, mégsem ugyanolyanra, az bizony már komoly ellenállásba ütközhet.

A futóbicikli hosszútávú befektetés?

Ha a minőségi alkatrészekre, a stramm, stabil kialakításra voksolsz, akkor mindenképpen. A futóbicikli kétszeresen is behozhatja a rá áldozott összeget. Egyszer a vásárlás pillanatában, amikor élhetsz a kedvező lehetőségekkel. Másodszor pedig, amikor látod a gyermeked arcán az örömöt, a szemében pedig a távolba meredő csillogást. Ez az élmény amúgy is megfizethetetlen.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli futóbicikli gyerekeknek

Keresés