Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A futóbicikli gyerekeknek és felnőtteknek is átmozgatja az életét

A futóbicikli gyerekeknek tökéletes ajándék, ami pillanatok alatt a kimozdulások főszereplőjévé válhat. A család egészét megmozgathatja az új szerzemény, hiszen az elől száguldó lurkó után futólépésben kocoghatnak a szülők. Ez ám a csoportos edzés, na meg persze a testmozgással teli időtöltés!

Mire tanítja a gyerkőcöket a futóbringázás?

A tanítás-tanulás körforgása sokkal eredményesebb lehet, ha nem a kényszer hatja át és nem az mozgatja. Biztosan tapasztaltad már, hogy ha “erővel” akartál valamit átadni a gyermekednek, akkor az nehézkesen, nyögvenyelősen ment. Ha egyáltalán sikerült. Miközben, ha valamire fogékonyan reagált a lurkód, az többnyire a felszabadultság momentumaival járt együtt, mondhatni kéz a kézben. Hiszen, ami szívből jön, és nem kikényszerített, hanem ösztönösen őszinte, annak óriási az ereje, és maradandó nyomokat hagy. Mindez hogy jön ide? Úgy, hogy a futóbiciklizés örömteli perceiben a gyermeked rengeteg mindent elsajátíthat. Egyrészt az egyensúlyérzéke folyamatosan fejlődik. Másrészt a szemkéz-koordinációja is finomodik. Harmadrészt pedig, a tájékozódási készsége is jelentős változásokon megy át. A tanulást semmiféle külső, kényszerítő tényező nem övezi, ezért aztán az egész folyamat önkéntelenül, öntudatlanul megy végbe.

Ez a siker garantálója. Ha nincsen kényszer, meg kötelesség, csak öröm és szabadság, akkor az elsajátítandó tudás kérlelés nélkül is bevésődik. Ráadásul egyes készségeket, képességeket Te, kívülről esélytelen, hogy fejlessz, mindenképpen valamilyen eszköz közbenjárása szükséges. A futóbicikli gyerekeknek pontosan ilyen “segédeszköz”, ami a gyermeked szemszögéből nézve izgalmas, menő játékszer.

A futóbicikli gyerekeknek milyen felszereltséggel rendelkezzen?

Érdemes úgymond “meztelen” modellel kezdened és utólag felruháznod matricákkal és egyéb kiegészítőkkel? Vagy azonnal a teljes felszereltségű alternatívára ildomos voksolnod? Ez kizárólag az egyedi ízlésedtől, elképzeléseidtől, illetve a gyerkőcöd véleményétől függ. A vevői tapasztalatok azt mutatják, hogy a jobban felszerelt bringa mindig nagy ovációt generál. Hiszen, bár a praktikusság elsőbbséget élvez, azért a látvány sem szőnyeg alá söpörhető pozitívum. A futóbicikli gyerekeknek kicsit olyan, mint az autó, motor a felnőtteknek. Így aztán minden aprónak tűnő részlet számít a teljes elégedettség eléréséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: futóbicikli futóbicikli gyerekeknek

Keresés